Работна тетрадка за научаване на изписване на буквите от английската азбука

От линка можете да изтеглите работна тетрадка за научаване на изписването на английски език (по-стара версия е на разположение тук), създадена първоначално за блога “Подадена ръка”.

Ето и въведението на работната тетрадка:

Въведение

Тези, които се научат рано да четат и пишат, получават преимущество в своето образование.

Този комплект представлява учебна тетрадка за изписване на буквите от английската азбука. Изображенията са от PDF файловете на г-жа Дона Янг – (http://donnayoung.org/penmanship/manuscript-lessons.htm). Тя създава тези упражнения за писане на буквите, по времето когато изучава книгата Teach Your Child to Read in 100 Easy Lessons със своята дъщеря. Книгата Teach Your Child to Read in 100 Easy Lessons в България може да се поръча от сайта Стор.БГ – http://import.book.store.bg/product/id-0671631985/teach-your-child-to-read-in-100-easy-lessons.html – към края на 2008 година цената е 86.70 лв без транспорта в страната.

Изображенията са поставени в DOC формат за по-голяма гъвкавост при разпечатване. Всички DOC файлове са с по 2 страници – така, ако вашият принтер поддържа печатане на 2 страници на 1 страница, то можете да си разпечатате 2 страници на 1 (ако оригиналната големина според вас е прекалено голяма.)

Практически насоки: можете да разпечатате всеки урок по веднъж и след това да го размножите на копираща машина според колкото е необходимо. Флаш картите можете да разпечатате на картон за по-голяма устойчивост. Ако флаш картите при разпечатване от DOC файлoвете не излизат с рамките си, можете да използвате съответния PDF файл от папката pdf, която се намира в папката additionals.

Обясненията след тази първоначална страница са в голямата си част преведени от сайта на г-жа Янг, със съвсем леки промени, които отразяват адаптираните файлове.

Първоначално този комплект е публикуван в блога за образование и възпитание на децата „Подадена ръка“ на адрес: http://www.HSBG.wordpress.com.

Комплектът е изцяло безплатен и е посветен на всички отговорни родители, поели възпитанието и образованието на децата си в свои ръце.

С уважение,

Михаил Матеев

неделя, 16 ноември 2008 г.

За книгата Teach Your Child to Read in 100 Easy Lessons можете да прочетете статията Книгата, с която вашето дете може да се научи да чете английски.

Ако имате въпроси, можете да оставите коментар.