Компютър. Безопасно и надеждно ползване на компютъра

Компютърът е неделима част от ежедневието. Най-разпространеният вариант на компютър е платформата PC (Personal Computer). Има и други хардуерни платформи, но споменатата си остава най-разпространена.

Ако сте решили да си купите компютър, разгледайте подстраниците на този раздел, за да прецените добре какво ви е нужно. Занимавам се с компютри от 1986 година, скоро ще станат 25 години занимания (как лети времето!)…

Ако сте решили, че компютърът ви трябва за работа и нещата, които правите на него (тоест данните) са ценни за вас (кореспонденция, документи, снимки, музика, видео), можете да последвате съветите в страница Софтуер. А когато става дума за работа със специализиран софтуер, като счетоводни програми, оферти до клиенти и прочее, съветите стават задължителни като принципи.

В секция Хардуер ще намерите съвети/принципи за работа, които ще ви помогнат отново как да обезопасите данните си. Също така, ако ви трябва надежден компютър за Forex, можете да разгледате предложението там.

В секцията Multimonitor давам някои насоки за многомониторна компютърна система. Общо взето, това е компютър, на който се ползва повече от един екран. Би представлявал интерес за всички, които желаят да повишат производителността си при работа с компютър, защото изследванията показват, че ползването на втори монитор повишава производителността средно с около 42%. Това би било от особен интерес за всички, които ползват компютър, за да си вършат работата, с която си изкарват хляба.