Защита от физическо изнасяне на данните

Защитата на данните е важна.  След като работите с постоянно обновена операционна система, защитили сте нея и данните си срещу вируси, правите редовно архивиране на операционната си система и данните, защитили сте се от посегателство през Интернет чрез лична защитна стена,

сега е време да се защитите и от физическо посегателство върху вашите данни.

Всеки от вашите колеги, приятели или познати може да закачи USB флашка на вашия компютър и докато вие правите в другата стая кафе за него, да източи поверителна информация от вашия компютър. За да се защитите от такова посегателство, ви е нужен гъвкав защитен софтуер, който да може да се настрои да разрешава достъп на вашата флашка до вашия компютър, но не и нечия друга флашка. Същото важи за мобилни телефони, mp3 плеери, карти памет, презаписваеми и обикновени CD или DVD, инфрачервени или блутут устройства. Този софтуер също така управлява достъпа по паралелни портове, принтери, мрежови адаптери и така нататък.

А името му е GFI EndPointSecurity. По-долу можете да видите цените. Най-малкото количество е за 10 машини. Разбира се, това не ви пречи да го ползвате на по-малък брой машини. Принципно това е корпоративен софтуер и по тази причина започва с такова минимално количество. Добрият момент е, че след първоначалното закупуване за 12 месеца, последващият абонамент е само около 20% от текущата цена на продукта. С този абонамент получавате винаги най-новата версия на продукта и поддръжка от производителя при възникване на технически проблеми.

Ако имате въпроси, можете да се свържете с мен.