Възстановяване на изтрити файлове от твърдия диск на компютъра

Recuva е безплатна програма за възстановяване на изтрити файлове от диска. Предимството, в допълнение на това, че е безплатна, е че няма нужда от инсталиране. Можете да я използвате на USB ключ (флашка, карта-памет, външен диск) и да възстановявате файловете след нейното стартиране. Програмата е изключително лесна за ползване.

Важна особеност е, че файловете, които възстановявате, е препоръчително да записвате на друг дял. Пример: опитвате се да възстановите файлове от устройство D. Хубаво е да запишете възстановяваните файлове на друго устройство (C:\, E:\…). В противен случай можете да изтриете безвъзвратно част от файловете, които се опитвате да възстановите.


Програмата може да се изтегли от следната страница: http://www.piriform.com/recuva/download (изтегля се файл за инсталиране на програмата – ако решите да си я имате инсталирана), или, в архивиран ZIP формат без нужда от инсталиране оттук.

Тази програма ще ви помогне за инцидентно изтрити файлове. За информация за цялостно архивиране и възстановяване посетете страницата Софтуер за архивиране и възстановяване.