Защо аз съм жив, а президентът на Полша Лех Качински не е?

by Михаил Матеев on April 11, 2010 · 2 comments

in Политика

През ноември 2007 година бях на командировка в Белгия. Летях и в двете посоки със самолет McDonnell Douglas (точният модел би трябвало да е бил MD-82) на италианската авиокомпания AlItalia.

На отиване имаше прехвърляне през Милано, а на връщане – през Рим. Летях с вечерен полет от Рим за София. Над София паднала мъгла. Вместо да кацне на запасно летище в Пловдив пилотът обърна обратно за Рим. Кацнахме, настаниха ни в Hilton за сметка на компанията, дадоха ни вечеря. На другия ден разгледах Рим. Вечерта отново полет. И отново мъгла. Отново връщане в Рим. Нощувка в Хилтън. Закуска в Хилтън. Шатъл до центъра (безплатно, тъй като съм гост на хотела). Стария Рим. Вечер. Полет. Мъгла. Отново Рим. Вечеря. Закуска. Ватикана. Вечер. Полет. Няма мъгла. Най-после се прибрах.

Сега стигам до отговора на въпроса от заглавието. Всеки нормален пилот, както в моя случай, при мъгла би обърнал самолета – или обратно за Варшава, или към някое запасно цивилизовано летище.

Истината за трагедията до Смоленск от 10.04.2010 г. може да не излезе скоро наяве. За мене не е съвпадение. Русия има дълга история в отричането на собствените си грехове. Съвпаденията са прекалено много, а евентуалните пилотски грешки са прекалено елементарни, за да бъдат допуснати самостоятелно, без външно вмешателство, от пилот на правителствен самолет.

Рано или късно истината ще излезе наяве. Най-късно, когато всички се изправим пред Създателя си и отговаряме пред Него за това, на първо място, дали сме вярвали в Христос като Спасител, и на второ място, какви са били делата ни. Комунистите (и техните наследници), като част от всички безбожници (отричащи Бог), ще отидат направо в Ада. Така ще има налагане на вечната справедливост на онзи свят, независимо дали и кога истината ще излезе наяве на този.

{ 2 comments… read them below or add one }

Nik April 11, 2010 at 22:09

“..или към някое запасно цивилизовано летище.”
Безспорно точно казано !
Наистина, кой нормален пилот, и то на президентски самолет, превозващ президента и десетки други
видни личности на страната си, ще тръгне така хазартно да приземява при гъста мъгла.
Дали ще излезе някога истината ??

Reply

вино April 20, 2010 at 15:53

Мисля, че истината рано или късно ще излезе дали късно или рано… тя ще излезе. Но това което мисля е, че истината ще бъде изопачена по начин по който да бъдат прикрити нечии грешки.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: