Дарете вода на 5 човека за цял живот за по-малко от 34.95 лв

by Михаил Матеев on April 25, 2010 · 2 comments

in Благотворителност, Християнство

Мисия: Вода за живот (Mission: Water for life) е една от всичките благотворителни мисии на Лайф Аутрийч Интернешънъл, която се занимава с финансиране на изграждане на кладенци за вода по целия свят. Всеки кладенец дава вода дълги години и по този начин вашите пари, дадени благотворително за тях, имат изключително голям ефект.

Водата е жизненоважна. По-важна дори от храната. На много места хората умират не толкова от липса на храна, колкото от болести, произлизащи от пиене на замърсена вода. Когато видим жадния, любовта на Христос ни повелява да “освежим другите” с дара на живота. Това е сърцето на Христос и Неговото поръчение към нас.

За съжаление, чистата вода често е недостижима за бедните поради разходите и оборудването, нужни за да се копае достатъчно дълбоко за нейното достигане.

За изминалите 10 години е направено достъпно огромно количество чиста вода чрез копаене на кладенци за прясна вода. Над 2500 кладенеца са направени към момента и се използват. Всеки от тях обслужва средно около 1000 души и така е променен живота на около 2.5 милиона хора.

Средната цена на всеки кладенец е 4800 долара. Всеки кладенец снабдява с вода средно 1000 или повече хора. Това означава, че едно дете може да получи достъп до прясна чиста вода за цял живот за малката сума от 4.80 долара (по-малко от 7 лв).

24 долара (по-малко от 34.95 лв) ще помогнат да се осигури чиста вода за 5 човека за цял живот.

48 долара (по-малко от 69.85 лв) ще помогнат да се осигури годна за пиене вода на 10 човека за цял живот.

72 долара (по-малко от 104.45 лв) ще помогнат да се осигури прясна вода за 15 човека за цял живот.

144 долара (по-малко от 208.95 лв) ще помогне да се снабдят 30 човека с вода за цял живот.

1200 долара (по-малко от 1745 лв) могат да се комбинират с 3-ма други приятели за да помогне да се изкопае цял кладенец за вода за 1000 човека за цял живот.

4800 долара (по-малко от 6965 лв) ще даде възможност да се изкопае кладенец за вода за 1000 човека за цял живот.

Дарение можете да направите, като натиснете тук. (Ако сте от Канада, за дарение натиснете тук)

Цел за 2010 година: 400 кладенеца в 20 нации.

Оригиналната страница с информация на английски за Мисия: Вода за живот можете да видите тук.

—–

Други места за благотворителност можете да видите в категория Благотворителност.

За моралните основи на благотворителността можете да прочетете в страницата Благотворителност.

{ 2 comments… read them below or add one }

вино April 26, 2010 at 10:09

Много благодаря за информацията. Аз лично ще се включа. Дано повече хора го направят..

Reply

Михаил Матеев April 26, 2010 at 10:46

Благодаря за това, че ще се включите. Това е целта на тези публикации – да даде информация на хората, които желаят, да направят своята благотворителност.

Понякога си мисля дали е възможно да се прави подобна дългосрочна благотворителност в България. Презънт-Ейд, който ще представя следващата седмица, се занимават с по-разнообразни благотворителни дела с дългосрочно действие – финансиране на отглеждане на животни (като част от поколението (1 животно от поколението) на тези финансирани животни се дава на други нуждаещи се), земеделско оборудване, обучение, закупуване на шевни машини… Та, това нещо, по техния пример, бихме могли да направим и в България.

Разбира се, част от делата са и финансиране на изхранване, но дори и там ефективността откъм количество храна/цена е уникално висока.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: