Конференция „Библейски мироглед“

От 10 до 12 юни 2010 г. в Юндола ще се проведе конференция „Библейски мироглед“.

Имало е твърде много конференции, и всяка от тях е имала претенции да бъде първа, да бъде уникална и прочее. В последствие се е оказвало, че не поднася никакви нови идеи.

Тази конференция, за разлика от гореописаните, наистина ще бъде различна. Защо? Защото в основата на организацията и основен говорител е Божидар Маринов. Той е автор на статията  „Смъртното наказание: противоречи ли то на Божията милост?“ Прочетете статията. Ако тя наистиа е предизвикала вашите убеждения, помислете какво ще бъде да чуете три лекции от Божидар Маринов, освен лекциите на останалите лектори.

Малкият бонус за всеки, който дойде, ще бъде че ще се запознае с мен ;)



Конференция Библейски Мироглед

Ето и представящият текст на тази конференция:

Съдържа ли Библията отговори на всички въпроси? Повечето християни в България ще отговорят на този въпрос с „да.“ Тогава какво казва Библията за образованието? За икономиката? За данъчното облагане? За изборите? За науката? За местните общности? Същите тези християни ще вдигнат рамене в недоумение: „Не знам.“За първи път в България християнска конференция ще се опита да запълни този пропуск. Ако Библията има отговор на всички въпроси, тогава Библията ни дава цялостен мироглед за света, и ние като християни трябва да познаваме този мироглед и да разбираме неговото приложение във всяка област от живота на човека и неговото общество. Нашата цел е да полагаме основите на християнска цивилизация в България. Започвайки от новороденото сърце на отделния човек, до икономика и държавно управление, всяка област трябва да се покори на изискванията на Христос и да изявява славата на нашия Бог.Каним ви да се присъедините към нас в нашата тридневна конференция, за да обсъждаме библейския мироглед и неговите практически приложения. Ще чуете говорители с натрупан опит в областите, за които говорят, ще имате възможност да се учите от тях, да споделите вашия опит, и да общувате с други християни от България и Европа, които имат в сърцата си същото видение да прилагат Божието Слово във всяка област от живота.

Сайт на конференцията: http://www.bgworldview.com

Програма на конференцията: http://www.bgworldview.com/schedule.html

Регистрация за конференцията: http://www.bgworldview.com/registration.html

Брошура за конференцията (описани са цените за преспиване и храната): http://www.bgworldview.com/en/docs/bgworldview_conference_2010.pdf

Ако имате въпроси, можете да се свържете с организаторите или да оставите коментар под тази статия.