Божидар Димитров и англосаксонският морал

by Михаил Матеев on March 10, 2010 · 2 comments

in Държава, Общество, Политика, Християнство

В новина от сайта на в-к “Монитор” от август 2009 година, се казва, че във връзка с лековатото минало на Лила Георгиева – към днешна (10 март 2010 г.) дата консул на България в САЩ,

част от българите в чужбина са изпратили открито писмо до премиера Бойко Борисов и министъра без портфейл, отговарящ за сънародниците ни зад граница, Божидар Димитров, с което искат отзоваването на Лила Георгиева от Чикаго. В протеста се посочва, че е спорно „такова леко поведение да ни бъде лансирано и представяно като изключителен вид професионализъм из областта на международните отношения и дипломацията”.

Министър Божидар Димитров (припомням – в  момента е от ГЕРБ, преди беше от БСП),  заявява, че:

“у нас насилствено се насажда англосаксонски студен морал, който не е присъщ за южните народи”

Явно Б. Димитров забравя, че вече е част от екипа на партия, обявила се за дясноцентристка, а не лява. При истински десните се цени морала, и този морал не зависи от географско положение.

Една много голяма част от българите са отишли в САЩ – основана от пуритани и пилигрими нация – със зелена карта. Това означава, че те са избрали да живеят там, в САЩ, а не тук, в България. И, голяма част от тези хора предпочитат онзи, американски, морал, а не нашенския, български. Разбира се, Б. Димитров е популист. Предпочита да се хареса на неморалните в България, отколкото на моралните в чужбина. Въобще, предпочита неморалността пред моралността (моралните хора винаги сме малцинство), независимо от географско положение.

Време е Божидар Димитров и назначилия го за министър Бойко Борисов да чуят коментара на Иван Костов за ГЕРБ.

{ 2 comments… read them below or add one }

Петър Славов March 10, 2010 at 22:28

Поздравления за блога!
“Професора” изговори толкова простотии за недългия си престой на измисления пост, че това изказване в сравнение с тях си е “почти” приемливо.

Reply

генади March 22, 2010 at 00:44

“англосаксонски студен морал, който не е присъщ за южните народи” …Егати му и червения боклук! Той знае ли как южните народи наричат същества като Лила Георгиева? Ето така: курва, проститутка, парцал, боклук, гювендия… Божидарчо, Божидарчо… На тебе ако майка ти е курва, а баща ти е педераст, и си възпитан в такъв дух, то ние, останалите представители на “южните народи” не сме такива. Не си сменяме партийната принадлежност според изгодата, на стари години не ставаме за посмешище обяснявайки на всеослушание, че любимата ни поза е 69, “стига жената да е добре подмита”; не ходим в гръцкото посолство да търсим пари за паметник на Филип Македонски в Пловдив /ох, едни лоши хора разправят, че си гушнал поне 50% от тая сума, и разправят после , че и бая парици си скътал от войнишките паметници…
P.S. A вие знаете ли как южните народи наричат същества като Божидар Димитров ? По същия начин както и Лила Георгиева…

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: